Ameliyathane Aydınlatması

Doğru ameliyathane aydınlatması ,tıbbi ekibin yalnızca cerrahi operasyona odaklanmasını sağlayacak şekilde tasarlanmalıdır

Bugün deşarj lambaları ile mevcut ışığı ameliyathanelerde neredeyse 200.000 lükse çıkarmak mümkündür. Ancak bu daha ​​fazlası ışık daha iyidir yaklaşımınına cerrahların göz yorgunluğundan şikayet etmesiyle son verildi. Bugün, giderek daha fazla cerrah LED’lerle çalışıyor. Bu LED Ameliyathane Armatürleri, cerrahlara etkili teşhis yapabilmeleri ve doğru kararları vermek için ihtiyaç duydukları dengeli aydınlatmayı sağlamak için daha az enerji kullanır.

Başarılı bir ameliyathane aydınlatması, özel bir parlaklık, gölge yönetimi, hacim ve sıcaklık dengesine ihtiyaç duyar. Bu, göz yorgunluğunu en aza indirirken cerrahi alandaki görünürlüğü en üst düzeye çıkarır.

4 ana kriter dikkate alınmalıdır:

  1. Aydınlatma
  2. Işık Hacmi
  3. Isı
  4. Gölge yönetimi

Aydınlatma

Uygun aydınlatma, minimum parlama ile iyi görünürlük sağlayarak cerrahlar için göz yorgunluğunu önlemek için ayarlanmalıdır. Lux miktarı 40.000 ila 160.000 lx arasında olmalıdır. Hafif yama boyutu, periferik parlamayı sınırlamak için ameliyatın türüne bağlı olarak değişebilir.  Parlamaya bağlı göz yorgunluğunu azaltmak için aydınlatma tek tip olmalıdır.

Gölge Yönetimi

Gölge yönetimi açısından gerçekten önemli olan gölgeleri doğru yönetmektir. Burada yalnızca güç değil, cerrahi ekibin gölge bir alan kalmadan  sahip olacağı yararlı ışıktır.

Işık hacmi

Cerrahi operasyonların bir çoğu aynı anda farklı noktalardan müdahale edilmesini gerektirdiği için cerrahların üç boyutlu  bir aydınlatmaya ihtiyacı vardır. Aynı anda bir kaç farklı noktadan ve farklı yüksekliklerden tek bir noktaya birleştirilen bir ışık demeti daha doldun bir ışık hacmi demektir.

Isı Yönetimi

Işık elde ederken her zaman ısı enerjisi ortaya çıkacağından yakın mesafede maruz kalanlar için ısı yönetimi yapmak zorunlu olabilir. Aydınlatmada iki yerde ısı oluşur. Aydınlatma armatüründe ve ışık merkezinde. Isı, cerrah için rahatsızlığa neden olabilir ve maruz kalan hasta dokusunu kurutabilir. LED’ler zararlı kızılötesi ışınlar üretmezken, az bir miktar ısı yayar.

Ameliyathanede hataya yer yoktur. Ani bir elektrik kesintisinde bile 1-3 saat arasında çalışabilme kapasitesine sahip acil durum kitli aydınlatma armatürleri üretilmektedir. Kesintisiz aydınlatma sağlayarak ameliyatın manevra kabiliyetinin korunmasını sağlar.

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the cart.



Language